HPE legt focus op Hybrid IT en Edge Computing

HPE legt focus op Hybrid IT en Edge Computing

HPE legt focus op Hybrid IT en Edge Computing

HPE legt focus op Hybrid IT en Edge Computing

HPE legt focus op Hybrid IT en Edge Computing

04-12-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE legt focus op Hybrid IT en Edge Computing

HPE legt een focus op Hybrid IT en Edge Computing die organisaties helpen bij hun digitale transformatie. HPE en zijn partners bieden daarvoor oplossingen aan diverse branches zoals gezondheidszorg, overheid, onderwijs en industrie. Daarbij worden alle innovatieve technologieën gebruikt zoals AI en Blockchain. En met een krachtige infrastructuur voor Big Data analytics, automation en IoT. Maar ook met meer (technische) diensten vanuit de Pointnext divisie. Business Partners spelen hierbij een cruciale rol. Dit melden ceo Meg Whitman en haar opvolger Antonio Neri op de onlangs gehouden HPE Discover 2017 event in Madrid waar bijna 500 Nederlandse afgevaardigden waren, waaronder medewerkers, klanten, business partners en technologie partners.

HPE Discover 2017 vond plaats in een zonnig, dan fris en later nat Madrid nadat het eerder twee jaar achter elkaar plaatsvond in Londen. In het zwaarbeveiligde Feria de Madrid (IFEMA), dat tussen de historische binnenstad en het vliegveld ligt, kwamen duizenden bezoekers samen om de laatste ontwikkelingen te bespreken rond innovaties van HPE en betrokken business en technologie partners. Op de eerste dag was er nog voor de service providers een bijeenkomst van HPE Cloud28+ waarbij HPE zijn partners aanmoedigt samen te werken rond private en public cloud oplossingen.

Optimalisaties

HPE, dat nog steeds aan het optimaliseren is met zijn HPE Next programma, heeft snelle ontwikkelingen doorgemaakt met als doel meer marge te maken met producten en diensten. Daarvoor zijn de nodige optimalisaties, zoals overnames, verkoop, ontslagen en werving van nieuw talent, uitgevoerd onder Whitman. HP splitste onder leiding van haar in 2015 in Hewlett Packard Enterprise (HPE) en HP Inc. De Enterprise Services business (afkomstig van het overgenomen EDS) is samen met CSC samengevoegd in DXC (in Nederland geleid door Coks Stoffer). De HPE software business is samengevoegd met Micro Focus. Naast afstoten van divisies heeft HPE de laatste jaren innovatieve tech bedrijven overgenomen, zoals Aruba Networks in 2015 en Simplivity, Nimbus en SGI in 2017.

Pointnext

Verder werd in 2017 de technologie services organisatie Pointnext opgericht om klanten te helpen met services rond digitale transformatieprojecten. Ana Pinzcuk, senior vice president van Pointnext moedigde tijdens HPE Discover 2017 system integrators aan de technische diensten van Pointnext aan klanten in diverse verticale segmenten te bieden. Zo worden sinds kort de hybride IT-oplossingen van HPE gecombineerd met het digitale aanbod van systeem integtrator ABB Ability. Het partnerschap biedt klanten oplossingen die bruikbare inzichten genereren uit grote hoeveelheden industriële gegevens om de efficiëntie en flexibiliteit van hun activiteiten te vergroten en concurrentievoordeel te creëren, aldus de twee bedrijven. De bedrijven zullen gezamenlijke oplossingen leveren, onder andere aan fabrieken, waarbij de specialiteit van ABB op het gebied van operationele technologieën en de IT-expertise van HPE wordt samengevoegd. Om een echte end-to-end-ervaring voor klanten te bieden, zal het ABB-HPE-partnerschap co-innovatie, co-ontwikkeling, gezamenlijke marktintroductie en (Pointnext) services omvatten.

Cloudian, speler op het gebied van opslagsystemen voor object storage, heeft aangekondigd dat Hewlett Packard Enterprise (HPE) de Cloudian HyperStore-software in de EMEA-regio zal verkopen via haar Pointnext-services. HPE-klanten hebben nu nieuwe opties voor schaalbare opslagoplossingen die hun investeringen in HPE-servers, opslag en netwerken optimaal benutten, zo melden de twee partners tijdens het HPE Discover 2017 event in Madrid.

AI

Whitman geeft in januari 2018 het stokje over aan Antonio Neri. Volgens Whitman gaat Neri een sterk en gestabiliseerd HPE leiden met een hoge productiviteit en partnertevredenheid. HPE zal volgens haar ook profiteren van de Digitale Transformatie waar het draait om datagegevens en inzicht. Hierbij wordt data steeds meer vanuit edge computing gehaald. Volgens Neri wordt datakennis gevoed door kunstmatige intelligentie (AI) die zaken meer autonoom en slimmer maken. Dat zie je bijvoorbeeld in Aruba Networks die een slim netwerk biedt onder het motto mobile-first, cloud-first aldus Neri. Hierbij worden IT-middelen zoals apps meer software defined, geautomatiseerd en in een veilige omgeving als een service aangeboden. Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceerde verder onlangs een ‘recommendation engine’ aan op basis van Artificial Intelligence (AI). De engine vereenvoudigt volgens HPE het infrastructuurmanagement en vergroot de betrouwbaarheid van applicaties.

HPE Superdome Flex

Compute kracht is essentieel bij zaken zoals edge compting en hybride IT. Door de overname van SGI kan HPE geheugen gebaseerde computer technologie (in-memory computing) aanbieden. Onlangs hebben Hewlett Packard Enterprise en de faculteit Wiskunde aan de Universiteit van Cambridge een samenwerking aangekondigd om nieuwe ontdekkingen in de wiskundige wetenschappen te versnellen. Dit omvat samenwerking met Stephen Hawking's Centre for Theoretical Cosmology (COSMOS) om de oorsprong en de structuur van het universum te begrijpen. Gebruikmakend van het HPE Superdome Flex in-memory computing-platform, zal de COSMOS-groep op zoek gaan naar aanwijzingen die zich verbergen in enorme datasets - die 14 miljard jaar aan informatie bevatten - die de geheimen van het vroege universum en de zwarte gaten zouden kunnen ontsluiten.

HPE OneSphere

Tijdens HPE Discover werden ook nieuwe IT-oplossingen geïntroduceerd. Zo werd de HPE OneSphere multi-cloud beheertool getoond door Ric Lewis, senior vice-president en general manager van de HPE software-defined en cloud group. HPE OneSphere is een multi-cloud managementoplossing waarin publieke clouds, on-premises private clouds en een software-defined infrastructuur worden samengebracht. Via een Software-as-a-Service (SaaS) portal biedt HPE OneSphere toegang tot alle IT-resources, van geabonneerde cloud services tot on-premise-omgevingen. HPE OneSphere is ontworpen voor IT-operations, developers en business executives die cloud-omgevingen willen bouwen, applicaties willen implementeren en sneller inzichten willen verkrijgen. HPE OneSphere staat ook open voor alle clouds zoals AWS, Azure en privé clouds omgevingen waardoor klanten hun workloads snel heen en weer kunnen verplaatsen. HPE OneSphere kan daardoor worden gebruikt om de kosten te optimaliseren bij het gebruik van cloud infrastructuur. HPE OneSphere is vanaf januari 2018 verkrijgbaar. Beta-gebruikers van HPE OneSphere zijn Dreamworks Animation en Thompson Reuters. Op deze link staat meer informatie rond de HPE OneSphere webinars met data en hoe aan te melden.

Antonio Neri zegt verder dat de HPE OneSphere multi-cloud beheeroplossing zal resulteren in een kostenbesparing van 20 tot 40 procent voor klanten die gebruik makeb van zowel een private als publieke cloud. Neri verwacht in de toekomst AI-mogelijkheden aan HPE OneSphere toe te voegen voor het realtime automatiseren van taken. HPE OneSphere biedt verder business kansen voor partners om de omzet en winst in het hybride IT-tijdperk te verhogen. Partners kunnen met HPE OneSphere de vertrouwde adviseur zijn rond hybride IT voor klanten en meer verdoen aan services die bovenop het platform kan worden toegevoegd. 

GreenLake

Hewlett Packard Enterprise (HPE) lanceerde verder tijdens Discover 2017 in Madrid de nieuwe HPE GreenLake oplossing. Dit portfolio met pay-per-use oplossingen wordt beschikbaar voor de belangrijkste workloads van klanten. Producten binnen het portfolio richten zich op big data, back-up, open database, SAP HANA en edge computing. Als onderdeel van de aanhoudende focus van HPE op het aanbieden van producten op basis van werkelijk gebruik kondigt het bedrijf ook de nieuwe naam en verbeteringen aan voor HPE GreenLake Flex Capacity, een service voor flexibel gebruik van infrastructuren. Neri zegt dat de businessmodelinnovatie van HPE OneSphere in combinatie met het HPE GreenLake pay-per-use-workload model de deur opent voor partners om geld te verdienen met zowel on-premise hardware als de op abonnementen gebaseerde services. 

Blockchain

Tot slot werd het nieuwe HPE Mission Critical Blockchain-portfolio (Blockchain as a service) belicht door Raphael Davison, worldwide director for Blockchain bij HPE. Met de Mission Critical Distributed Ledger Technology (DLT)-oplossing kunnen klanten distributed edge workloads draaien op platforms met de hoogste beschikbaarheid. Mission Critical DLT registreert transacties via een gedecentraliseerd computernetwerk en biedt verschillende branches een scala aan potentiële toepassingen, aldus Davison in een video interview met Dutch IT-channel.

Door: Witold Kepinski

Op deze link staat meer informatie rond de HPE OneSphere webinars met data en hoe aan te melden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud